Gata cu libera circulație! Ca să iasă din țară, țiganii vor trebui să treacă un test de citire

O lege adoptată de curând a adus o explozie de bucurie în țările europene, care par să fi scăpat de poate cea mai presantă problemă cu care se confruntau. Din câte se pare, persoanele de etnie romă vor trebui să treacă un test de citire ca să iasă din România, fapt care va împiedica mulți țigani să ajungă în Europa, cel mai probabil pe toți.

„Am venit cu această lege ca să nu mai fim priviți ca o nație de hoți, asta trebuie să rămână doar între noi. Imaginea pe care o proiectăm în afară este mult mai importantă decât felul cum suntem în realitate. Sigur, acum ne așteptăm ca populația să se dubleze în următorii ani, pentru că principala pasiune a țiganilor este să facă copii, iar acum vor fi nevoiți să îi facă doar în țară, dar ne asumăm riscul”, spune inițiatorul proiectului de lege.

Țiganii au fost devastați la aflarea veștii. „Nu se poate așa ceva! După o viață întreagă în care am avut atâta succes în evitarea școlii, să vină ăștia să mă oblige să învăț și celelalte 24 de litere din alfabet? O să rămân în țară, deși viața e grea aici, pentru că nu prea mai e nimic de furat”, a declarat Heinrich Căldăraru, un țigan proaspăt întors din Germania.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Luchian
7 septembrie 2015 16:10
Citește mai mult despre: emigratie tigan UE

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult