Gest necugetat! Plictisit să ceară Ardealul, un ungur a cerut Moldova şi a primit-o

A încercat să facă o glumă, dar a provocat un dezastru pentru ţara sa! Sătul să revendice Ardealul, un iredentist din Debrecen a cerut aseară Moldova şi, din păcate pentru el, a primit-o. În această dimineaţă, Ungaria se afla deja în colaps economic.

“Nu ştiu ce a fost în capul meu, voiam doar să mai sparg monotonia”, se plânge István Faszpöcs, cuceritorul Moldovei. “Am ieşit, ca în fiecare zi, cu fraţii mei unguri în piaţă, unde cerem noi de obicei Ardealul, dar am agitat o pancartă cu ‘Moldova, pământ unguresc’. Voiam doar să fac o glumă…”

“Ajungând acasă, am găsit în cutia poştală o scrisoare prin care România îmi ceda jumătatea ei de Moldovă, transmiţându-mi ‘sincere mulţumiri’ pentru ‘gestul meu eroic’. Pe urmă m-au sunat şi din Republica Moldova să mă felicite pentru alegerea făcută şi să-mi predea cheile. De atunci e haos total, gândiţi-vă că suntem doar 9 milioane de unguri şi 7 milioane de moldoveni puşi pe chef. Nu mai funcţionează nimic în ţară”, spune Faszpöcs.

Gestul necugetat al iredentistului nu poate fi încă sancţionat: “Nu putem ajunge la clădirea Guvernului din cauză că în centrul Budapestei s-au suprapus câteva cumetrii şi tăierea unui porc. E o veritabilă orgie bahică acolo. În plus, Dunărea s-a revărsat şi suntem şi înzăpeziţi”, spun oficialii maghiari.

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Vasile
23 decembrie 2013 11:12

Alte articole

Vezi mai mult