Gest superb al lui Putin de ziua S.U.A.: a anexat Georgia, în cinstea statului american omonim

Cine-l considera pe Vladimir Putin doar un dictator arogant și fără inimă constată azi că s-a înșelat, odată cu gestul emoționant făcut de acesta tocmai în cinstea rivalului mondial. Pentru a sărbători ziua națională a Statelor Unite cu ceva specific american, două corpuri de armată rusă create special pentru eveniment au ocupat în zori vecina Georgia. Acum, spun rușii cu lacrimi de emoție în ochi, au și ei un stat cu acest nume, „întocmai ca sora noastră America, în onoarea căreia ne-am străduit ca totul să iasă maladieț”.

Deși scurt, formalitățile de anexare încheindu-se rapid, evenimentul a fost totuși plin de momente spectaculoase. Show-ul pirotehnic a fost asigurat de mai multe divizii de tancuri, care nu s-au zgârcit nici la muniție, nici la țintele vizate. Costumele, deși în culori sobre, au creat publicului o vie impresie în timpul defilării ce a inclus pe traseu gospodăriile majorității localnicilor. Deși unii se plâng că au fost luați prin surprindere, armata rusă explică: „Am ținut totul secret, că georgienii nu-s cei mai discreți oameni din această zonă geopolitică. Dacă aflau mai devreme, riscam să se laude pe la americani și să se ducă naibii frumusețe de surpriză pregătită cu-atâta râvnă.”

Preconizând reacții de protest ale țărilor europene, invidioase că nu au și ele parte de gesturi similare, Putin ține să le liniștească: „Nu vă întristați, astfel de inițiative vor continua. Uite, că tot vine acu’ 14 iulie, avem pentru Franța ceva frumos, simbolic, cu ocuparea Armeniei… păi Charles Aznavour ăla al lor, nu-i el armean la origini? E, vedeți cum se leagă? Da’ gata, deja am dezvăluit prea mult”, a mustăcit încântat liderul de la Kremlin.

Scris de Harald
4 iulie 2016 18:07
Citește mai mult despre: Georgia Putin SUA

Alte articole

Vezi mai mult