Ghinion! Un ţăran va face foamea iarna asta după ce porcul lui a fost ales deputat pe lista ALDE

Alegerile parlamentare i-au adus o mare belea lui Jean Sandu, agricultor de 52 de ani din comuna giurgiuveană Răsuceni. Deşi l-a îngrăşat tot anul cu lături calitatea I, porcul acestuia se bucură acum de imunitate şi nu mai poate fi tăiat pentru că tocmai a fost ales deputat pe lista ALDE.

“Un porc aveam şi eu, maică. Era gras şi frumos, abia aşteptam să-l fac cârnaţi”, spune Sandu, privind cu melancolie spre cocina goală. “Când am văzut ‘Gogu M. Porc’ pe lista ALDE la Camera Deputaţilor, am crezut că-i doar o coincidenţă de nume. Ajuns acasă, mi-a spus nevasta că i-a găsit porcului carnetul de partid, şi atunci totul s-a legat. Am văzut negru în faţa ochilor.”

Cu toate astea, povestea porcului deputat ar putea avea un final fericit. “Aia e, facem foamea un an de zile, la primăvară luăm alt porc… Dar peste patru ani, când îşi termină ăsta mandatul, vă daţi seama cât de gras o să fie?”, zâmbeşte gospodarul, cu gândul la jumările delicioase de porc cu experienţă politică.

„Dacă-l prinde DNA-ul mai devreme, aia e, numai să-mi aducă şi mie nişte şorici.”

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
14 decembrie 2016 16:32
Citește mai mult despre: alde alegeri Craciun deputat porc

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult