Sebastian Ghiţă a ajuns pe mâinile DNA, şi pentru asta trebuie să-i mulţumim... lui Sebastian Ghiţă? În urmă cu câteva minute, acesta a fost prins de poliţişti într-un internet cafe din Ploieşti, în timp ce încerca fără succes să îşi cumpere un bilet de avion spre Panama.

ghita_audiat_dna_ploiesti.jpg
Din păcate pentru Ghiţă, sistemul electronic de rezervări era programat chiar de firma Siveco, fiind complet nefuncţional. "Bietul de el se chinuia de cel puţin şase ore să obţină o rezervare prin site-ul programat de oamenii lui", a notat un procuror.

Autorităţile l-au capturat după ce un trecător a sunat la 112, alarmat de zgomotele puternice. Acesta a precizat: "Nu ştiam cine e, dar se dădea atât de tare cu capul de tastatură, că mi-era frică să nu şi-l spargă."

"Sebi Ghiţă a încercat să obţină un bilet de avion prin PIFŢ, Platforma Interactivă de Fugit din Ţară, un site lansat în 2013 de guvernul Ponta pentru a-i ajuta pe infractori să se ascundă peste hotare", spune Deceneu Petrescu, informatician. "PIFŢ a costat 7 milioane de dolari şi a fost atribuit, fără licitaţie, firmei lui Ghiţă. După cum el însuşi a putut constata, nu merge nici azi."


Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Scris de Vasile | Thursday, 22.12.2016 10:49 Politic

National Cinematografic