Sebastian Ghiţă a ajuns pe mâinile DNA, şi pentru asta trebuie să-i mulţumim... lui Sebastian Ghiţă? În urmă cu câteva minute, acesta a fost prins de poliţişti într-un internet cafe din Ploieşti, în timp ce încerca fără succes să îşi cumpere un bilet de avion spre Panama.

ghita_audiat_dna_ploiesti.jpg
Din păcate pentru Ghiţă, sistemul electronic de rezervări era programat chiar de firma Siveco, fiind complet nefuncţional. "Bietul de el se chinuia de cel puţin şase ore să obţină o rezervare prin site-ul programat de oamenii lui", a notat un procuror.

Autorităţile l-au capturat după ce un trecător a sunat la 112, alarmat de zgomotele puternice. Acesta a precizat: "Nu ştiam cine e, dar se dădea atât de tare cu capul de tastatură, că mi-era frică să nu şi-l spargă."

"Sebi Ghiţă a încercat să obţină un bilet de avion prin PIFŢ, Platforma Interactivă de Fugit din Ţară, un site lansat în 2013 de guvernul Ponta pentru a-i ajuta pe infractori să se ascundă peste hotare", spune Deceneu Petrescu, informatician. "PIFŢ a costat 7 milioane de dolari şi a fost atribuit, fără licitaţie, firmei lui Ghiţă. După cum el însuşi a putut constata, nu merge nici azi."


Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Thursday, 22.12.2016 09:49 Politic

National Cinematografic