Ghiţă a fost prins: se chinuia de 6 ore să-şi ia bilet de avion pe un site de rezervări făcut de el

Sebastian Ghiţă a ajuns pe mâinile DNA, şi pentru asta trebuie să-i mulţumim… lui Sebastian Ghiţă? În urmă cu câteva minute, acesta a fost prins de poliţişti într-un internet cafe din Ploieşti, în timp ce încerca fără succes să îşi cumpere un bilet de avion spre Panama.

Din păcate pentru Ghiţă, sistemul electronic de rezervări era programat chiar de firma Siveco, fiind complet nefuncţional. „Bietul de el se chinuia de cel puţin şase ore să obţină o rezervare prin site-ul programat de oamenii lui”, a notat un procuror.

Autorităţile l-au capturat după ce un trecător a sunat la 112, alarmat de zgomotele puternice. Acesta a precizat: „Nu ştiam cine e, dar se dădea atât de tare cu capul de tastatură, că mi-era frică să nu şi-l spargă.”

„Sebi Ghiţă a încercat să obţină un bilet de avion prin PIFŢ, Platforma Interactivă de Fugit din Ţară, un site lansat în 2013 de guvernul Ponta pentru a-i ajuta pe infractori să se ascundă peste hotare”, spune Deceneu Petrescu, informatician. „PIFŢ a costat 7 milioane de dolari şi a fost atribuit, fără licitaţie, firmei lui Ghiţă. După cum el însuşi a putut constata, nu merge nici azi.”

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
22 decembrie 2016 10:12

Alte articole

Vezi mai mult