”Good Bye, Lenin” la Ministerul de Externe! Lui Meleșcanu încă nu i-au spus că a căzut comunismul

Îndrăgitul film nemţesc “Good Bye, Lenin!” a fost inspirat de un caz real! Deşi au trecut mai bine de 26 de ani de la căderea comunismului, lui Teodor Meleşcanu nu i-a spus nimeni, de teamă că acesta ar putea suferi un atac de cord.

Mai mult decât atât, colegii din Ministerul de Externe fac tot posibilul să-i creeze lui Meleşcanu un mediu familiar: îşi vorbesc între ei cu “tovarăşe”, se toarnă unul pe altul la Securitate şi fac bişniţă cu blugi şi casete de la sârbi – totul ca să nu-l şocheze pe bătrânul şi fragilul lor prieten bolşevic.

“Când suntem doar noi la minister, e simplu să ne prefacem – punem la televizor cuvântările lui Ceauşescu, facem un ibric de nechezol… Sunt chiar şi avantaje – când întârzii la birou, poţi să spui că ai stat la coadă la ouă”, spune Mihai Ţurlea, subsecretar de stat. “Mai complicat e când trebuie să mergem cu nea Mele în delegaţii, trebuie să le explicăm diplomaţilor străini toată şarada. Americanii au fost cei mai drăguţi, au angajat un actor să-l joace pe Jimmy Carter la un summit, dar la un moment dat era să i se vadă iPhone-ul.”

“De obicei, preferăm să mergem la sigur şi să ne întâlnim doar cu ruşii, chinezii, nord-coreenii şi alte popoare care înţeleg situaţia”, adaugă colegul lui Meleşcanu.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
16 martie 2017 14:41
Citește mai mult despre: Alzheimer comunism Diplomatie externe Melescanu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult