Grandomania, boală grea! Ca să-l pună șef de cameră, Oprescu le-a promis colegilor un pasaj subteran

Pasiunea pentru grandioase lucrări ce nu se vor realiza niciodată l-a urmat pe primarul Oprescu și în arest. Nemulțumit de haosul din celula în care e cazat, el va candida la funcția de șef de cameră cu un program electoral îndrăzneț, chiar psihedelic, așa cum i-a obișnuit pe bucureșteni. Măsurile sale vizează extinderea și modernizarea infrastructurii de care dispune celula, mai ales în ce privește fluidizarea traficului pietonal.

Piesa de rezistență a elucubrațiilor lui Oprescu este un pasaj subteran ce va porni din zona patului ocupat de primar și va avea străpungeri la suprafață în curtea casei fiecărui deținut. Lungimea pasajului e deocamdată necunoscută, depinzând de dispunerea obiectivelor ce trebuie evitate prin rute ocolitoare: posturi de santinelă la suprafață, respectiv latrine în subteran. „Eu voiam ceva mult mai măreț, le-am și zis: bă, hai să-l facem ca pă autostrada aia – suspendat, adică peste clădirea Arestului Central! Da’ colegii mei dă cameră sunt mai modești, așa, au zis că prea ar bate la ochi, poate zic ăștia că vrem să evadăm sau ceva”, spune edilul.

Om de acțiune, Sorin Oprescu a demarat deja lucrările prin realizarea unui studiu de fezabilitate ce a consumat bugetul Poliției Capitalei pe următorii 9 ani. Ca să dea un imbold șantierului prin exemplul personal, primarul a scos chiar el primele linguri de pământ, în uralele șoptite ale asistenței. Pe de altă parte, cei care-l păzesc nu se arată deloc îngrijorați de amploarea sau scopul proiectului: „Avem informații că lucrările vor fi realizate de aceeași firmă care nu face metroul din Drumul Taberei, deci…”, râd complice gardienii.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Harald
7 octombrie 2015 12:01
Citește mai mult despre: Oprescu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult