Grecia, obligată de FMI să introducă săptămâna de muncă de 3 zile

O nouă decizie “de criză” a guvernului de la Atena riscă să stârnească revolte populare în întreaga Grecie, avertizează mai mulţi jurnalişti, după ce liderii eleni au dat curs solicitării FMI de introducere a săptămânii de muncă de 3 zile. Sindicaliştii pregătesc proteste de amploare, spunând că astfel de măsuri pun sub ameninţare stilul de viaţă tradiţional al grecilor.

“E un gest drastic”, a declarat Assos Papastratos, purtător de cuvânt al guvernului, “dar muncitorii nu trebuie să se teamă. Săptămâna de muncă de 3 zile va fi introdusă treptat, de-a lungul a cinci, şase ani. E firesc să se întâmple aşa, având în vedere că grecii încă nu s-au obişnuit cu săptămâna de muncă de o zi.”

Mii de mesaje care condamnă iniţiativa guvernului au apărut deja pe site-urile de socializare. “Ne-am săturat! După ce au introdus în mod abuziv productivitatea la noi în ţară, acum vor să o şi crească!”, se revoltă pe Facebook un funcţionar grec, îngrijorat şi de perspectiva unui program de lucru de şase ore.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
9 octombrie 2012 13:10

Alte articole

Vezi mai mult