Guvernul a alocat bani pentru Moscheea Mântuirii Neamului

Ordonanţa de guvern a fost aprobată în urma numeroaselor cereri venite din partea comunităţii musulmane. Moscheea va fi de două ori mai mare decât catedrala Mântuirii Neamului, iar slujbele vor fi oficiate de un sobor de 12 muezini. „Era discriminatoriu ca statul român să dea bani pentru catedralele creştinilor şi nimic pentru musulmani. La câtă şaormă se mănâncă în ţara asta, mi se pare un gest absolut firesc”, a explicat liderul comunităţii musulmane din România, Ali Baba.

Demersurile nu au fost uşoare deloc. „Pentru început a trebuit să cerem un miliard de euro, că altfel nu ne băga nimeni în seamă la Guvern. Apoi a trebuit să identificăm un loc propice pentru construire, să distrugem un parc, ceva acolo, altfel nu primeam autorizaţie de construcţie. Am ales Herăstrăul, mai ales că acolo se construieşte Sinagoga Mântuirii Neamului şi vrem să fim cu ochii pe ei”, au spus musulmanii.

Tot pe ordinea de zi s-a aflat şi o cerere din partea Comunităţii Ateilor din România, care au cerut înfiinţarea unui spital. Cererea a fost refuzată, surse aproapiate premierului spunând că acesta a declarat „Lasă mă, că oricum medicii ăia sunt plini de bani, au de unde să-şi facă spitale”.

Scris de Ef
7 mai 2012 04:05

Alte articole

Vezi mai mult