Guvernul a înfiinţat o linie telefonică gratuită pentru cetăţenii care vor să dea şpagă

De acum înainte nu va mai trebui să ne deplasăm până la sediile sau ghişeele instituţiilor statului pentru a da şpagă! Premierul Victor Ponta a înfiinţat, printr-o hotărâre adoptată în şedinţa de Guvern de ieri, prima linie telefonică gratuită la care cetăţenii să poată mitui diverşi funcţionari ai statului. Linia va fi accesibilă non-stop şi va putea fi apelată pentru absolut orice motiv, indiferent dacă vreţi să daţi o şpagă pentru o autorizaţie de construcţie, un comision pentru un contract cu statul sau pur şi simplu v-aţi trezit la 2 noaptea că vă e poftă să mituiţi pe cineva fără un motiv anume.

„Vrem să îmbunătăţim percepţia românilor asupra autorităţilor statului.”, explică prim-ministrul. „Din cauză că trebuie să stea la cozi interminabile, oamenii au o părere foarte proastă despre funcţionari şi din cauza asta deseori le şi dau şpăgi jenant de mici. Graţie acestei linii telefonice, cetăţeanul va putea comunica direct cu funcţionarul public pe care vrea să-l corupă şi va înţelege nevoile acestuia, fie că e vorba de o excursie în Dubai, de un teren la marginea Capitalei sau de un simplu plic cu bani.”

Apelarea liniei telefonice pentru şpagă este absolut gratuită, însă în cursul convorbirii veţi putea stabili cu funcţionarul pe care îl sunaţi cam cât sunteţi dispuşi să daţi pe minutul de conversaţie, la mica înţelegere. De asemenea, va exista şi un serviciu special unde să reclamaţi cazurile în care un funcţionar nu acceptă să fie mituit oricât i-aţi oferi, irosindu-vă timpul şi nervii.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
26 august 2012 09:08

Alte articole

Vezi mai mult