Guvernul a interzis bancurile cu Băsescu

Guvernul a emis ieri o ordonanţă de urgenţă prin care interzice toate glumele referitoare la preşedintele Traian Băsescu. De acum încolo, orice român care mai face bancuri cu Băsescu este pasibil de amendă penală.

Boc a precizat că nu este vorba numai de glumele făcute în presă, la televizor sau pe site-urile cu trafic mare. Autorităţile vor amenda orice banc, glumă, snoavă, anecdotă, zicătoare sau strigătură cu caracter umoristic, indiferent de contextul în care e spusă. Dacă gluma se referă la preşedinte, vinovatul trebuie să plătească.

În acest scop, vor fi monitorizate toate mail-urile corporatiştilor care îşi trimit în timpul programului bancuri şi imagini hazlii. De asemenea, Serviciul Român de Informaţii a racolat colaboratori în mai toate cercurile de prieteni existente în prezent la noi în ţară.

De reţinut că informatorii SRI-ului au voie să spună bancuri cu Băsescu, dar numai ca să-i momească şi pe alţii să facă acelaşi lucru. În felul ăsta o să se vadă clar cine îl respectă cu adevărat pe preşedinte şi cine nu.

Emil Boc a explicat utilitatea acestei măsuri: „În ultimul timp s-au făcut foarte multe glume pe seama lui Băsescu, şi pe nedrept. Domnul preşedinte şi-a atras mai multe miştouri decât mine, iar eu le merit pentru că sunt scund şi mult mai puţin isteţ decât domnia sa. Chiar nu îi înţeleg pe românii care fac bancuri cu domnul Băsescu. O singură glumă cu domnia sa m-a făcut să râd. Fiţi atent: Prinde domnul Băsescu peştişorul de aur şi, în timp ce se uită la peştişor cum atârnă în undiţă, domnia sa îi spune: «Peştişorule de aur, îndeplineşte-mi o dorinţă: Măreşte la loc salariile bugetarilor!» La care peştişorul îi spune domnului Băsescu: «Nu pot, că sunt suspendat!» Haha!”

Potrivit lui Emil Boc, doar persoanele care se angajează să îi toarne pe cei care fac bancuri cu Băsescu vor mai putea urca în ierarhia socială. Premierul a ţinut să precizeze totuşi că preşedintele Băsescu nu are dosar de turnător, nici în acest sens, nici în altul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
7 octombrie 2010 08:37

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult