Guvernul Boc aruncă bomba: Pe şomeri îi aşteaptă puşcăria

Guvernul Boc a mai propus o lege absurdă care are ca scop depăşirea crizei. Astfel, persoanele prinse fără loc de muncă riscă să fie amendate sau să stea până la 6 luni după gratii. Emil Boc a declarat că, prin această măsură, speră să eradicheze şomajul, poate chiar şi pe şomeri, ţinând cont de condiţile inumane din închisori.

„Şomajul a atins cote alarmante, în ultimele 12 luni şomerii s-au înmulţit ca iepurii, trebuie să facem ceva”, a spus Boc în şedinţa de Guvern care a avut loc ieri. „Se ştie că românilor nu le place munca, trebuie să-i impingă cineva de la spate ca să-şi caute de lucru. Poate că acum, de frica puşcăriei, or să se angajeze şi ei.”

 

Boc a anunţat că va mediatiza acest proiect de lege prin mai multe spoturi TV. Unul dintre clipuri va cuprinde imagini filmate într-un penitenciar, printre deţinuţi graşi, tatuaţi, raşi în cap şi cu bile în penis, care le adresează eventualilor şomeri mesajul: „Ţi-am pregătit un birou la noi în celulă!”

Specialiştii nu sunt de acord cu legea propusă de Guvernul Boc. Ei spun că această măsură va încuraja fenomenul „muncii la alb”. Pentru cei nefamiliarizaţi cu limbajul economic, munca la alb este opusul muncii la negru. Cu alte cuvinte, persoana este angajată în acte, dar nu munceşte şi nici nu primeşte salariu.  Mulţi români vor alege să lucreze la alb pentru a nu fi amendaţi sau condamnaţi la închisoare. Dacă nu îşi vor găsi o firmă care să îi angajeze în acte, multe persoane vor prefera să aducă bani de acasă, numai să lucreze undeva. Din cauza asta, o grămadă de firme, altfel falimentare, se vor specializa pe angajat oameni contra cost.

„Consecinţele pot fi catastrofale”, este de părere analistul economic Ilie Şerbănescu. „Românii nu vor mai şti cine lucrează pe bune şi cine a dat şpagă pentru a părea că s-a angajat undeva.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
6 mai 2010 13:42

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult