Guvernul, criticat pentru că nu poate asigura populaţiei un cutremur decent

După ce autorităţile au dat asigurări populaţiei că până la sfârşitul anului vom avea un cutremur de 6 grade Richter, liderii opoziţiei au catalogat imediat aceste declaraţii drept ”promisiuni populiste”. Ei au criticat dur guvernul Boc pentru că-şi ia astfel de angajamente fără acoperire şi au spus că în starea în care se află acum România, mai ales după retragerea Nokia, chiar şi un nou cutremur de 4,8 precum cel de luni noapte ar fi o realizare remarcabilă.

Nici analiştii nu au avut rezerve în a critica promisiunile oficiale. ”Un domn de la Institutul de Seismologie Aplicată”, a spus analistul politic Valentin Stan, ”afirmă că până la finele lui 2011 – atenţie, 2011, an de criză, da? – vom avea în România cutremur de 6 grade. Asta cât timp nici măcar doamna Merkel sau domnul Sarkozy nu le pot promite alegătorilor aşa ceva”. ”Uitaţi-vă numai la japonezi”, a exemplificat analistul de politică externă Bogdan Chirieac, ”ei cu greu au scos un 6.2 la Fukushima, şi cu ce eforturi, le-a trebuit ajutor internaţional.”

Pe de altă parte, analiştii economici spun că promisiunea ar putea avea acoperire deoarece, în condiţiile recesiunii actuale, un cutremur de 6 grade Richter din zilele noastre e echivalent cu unul de 4.5 grade din 2008, înainte de începutul crizei.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
5 octombrie 2011 13:56

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult