Guvernul Grindeanu se mişcă rapid. A cerut extrădarea lui Ghiţă, dar nu în România, ci în Brazilia

Gafă judiciară la nivel înalt. Autorităţile sârbe susţin că au primit din partea Guvernului României o cerere de extrădare a lui Sebastian Ghiţă, dar nu în România, ci în Brazilia, în localitatea Fortalezza. Sorin Grindeanu confirmă că a cerut ca Sebi Ghiţă să fie preluat de o cursă specială Tarom, care îl va duce în Brazilia, din cauza unor motive de siguranţă naţională.

“Dacă îl aducem în ţară, e posibil să intre la puşcărie foarte mulţi miniştri, deputaţi, şeful camerei deputaţilor Dragnea, şeful Senatului Tăriceanu, poate chiar şi eu. Nu putem lăsa ţara fără guvernanţi”, explică premierul Grindeanu.

Potrivit premierului, Sebastian Ghiţă are o sănătate şubredă, de la stres, pentru că a fost dat în urmărire generală şi în Brazilia va fi cazat la un prieten o perioadă, în principiu până se prescriu faptele, după care va putea reveni în ţară.

Premierul recunoaşte că ideea i-a venit la sugestia lui Dragnea: “În ţară Ghiţă riscă să intre în închisoare, ceea ce contravine drepturilor membrilor PSD. Pe lângă asta, Sebi a fost partenerul nostru la tunuri, ar putea să ne dea şi pe noi în gât. Ar fi imprudent să-l aducem în România”, a mai spus Grindeanu.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
18 aprilie 2017 13:04
Citește mai mult despre: Brazilia Dragnea extrădare ghita Grindeanu

Alte articole

Vezi mai mult