Guvernul ia în calcul paraşutarea de pâini în Covasna, pentru românii care nu ştiu maghiară

Impresionat de drama românilor din Covasna incapabili să cumpere pâine din cauza necunoaşterii limbii maghiare, premierul Victor Ponta ia în calcul demararea unui program de paraşutare de pâini în zonă.

„Putem umple planoare cu pâine, acestea vor fi tractate de flotila de avioane C130 Hercules până deasupra Ţinutului Secuiesc, unde vor paraşuta pâinile, pentru minoritatea românească din zonă”, susţine premierul.

Guvernul estimează că pot fi livrate până la 50.000 de pâini zilnic, cantitate care ar putea asigura necesarul populaţiei de etnie română din Covasna.

Românii din zonă sunt rugaţi să aştepte pâinile începând cu săptămâna viitoare în luminişuri, parcuri, sau locuri deschise, ferite de ochii maghiarilor, care ar putea profita, furându-le pâinile de la gură.

Guvernul promite să stabilească un orar de paraşutare a pâinilor împreună cu Autoritatea Aviatică Română pentru ca planoarele cu pâini să nu interfereze cu traficul aerian normal.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
2 aprilie 2013 14:04

Alte articole

Vezi mai mult