Guvernul încurajează oamenii să se îmbolnăvească pentru a stimula consumul de medicamente

Guvernul Boc nu se teme să ia măsuri nepopulare pentru a salva economia ţării, ba dimpotrivă. După ce a tăiat salariile, pensiile, alocaţiile copiilor şi concediile de maternitate, acum reduce preţurile la medicamente cu 20% în speranţa că oamenii se vor îmbolnăvi mai des şi vor cheltui şi mai mulţi bani pentru a se vindeca.

Într-un comunicat de presă emis de Ministerul Sănătăţii, ministrul Cseke Attila scrie: „România nu are suficienţi bolnavi pentru a scoate din impas sistemul de sănătate: „Românii ne ignoră, nu dau pe la spital cu lunile. Nu prea se îmbolnăvesc, nu se tratează, iar banii îi dau pe mâncare. Oamenii s-ar îmbolnăvi mai des dacă şi-ar permite să se trateze, aşa că noi îi vom încuraja cu medicamente ieftine.”

După părerea prof dr. Adrian Streinu-Cercel, aceasta este o problemă de mentalitate, la noi, la români. „Oamenii ar putea fi ceva mai neglijenţi cu sănătatea lor, dar ei aleg mereu să se îmbrace gros când e frig afară, se spală pe mâini înainte de masă şi tot aşa. Nu vor să se îmbolnăvească, preţul medicamentelor îi sperie.” Tot el crede însă că există şi o rază de speranţă pentru noi: „Totuşi, odată îmbolnăviţi, oamenii sunt dispuşi să facă orice pentru sănătatea lor.”

Scris de TNR
2 decembrie 2010 17:12

Alte articole

Vezi mai mult