Guvernul îşi bate joc de noi! De pe lista alimentelor de bază, cu TVA redus, lipseşte şaorma

Vestea că Guvernul intenţionează să scadă TVA-ul la alimentele de bază le-a făcut gura apă câtorva milioane de români, care abia aşteptau să-şi înfigă dinţii într-o şaorma suculentă!

Entuziasmul pofticioşilor a fost însă curmat de un anunţ care ar putea părea o glumă sinistră de 1 aprilie: pe lista alimentelor de bază nu figurează şaorma, ci doar câteva produse deloc apetisante, precum făina, uleiul de floarea soarelui, orezul sau fasolea.

Astfel, chiar şi după intrarea în vigoare a noului Cod fiscal, şaorma va fi taxată în continuare cu 24% – asta deşi orezul, zahărul şi alte alimente obscure, pe care nu le mănâncă nimeni, vor beneficia de reduceri considerabile.

“Auzi, cică alimente de bază, da’ canci şaormă. Ăştia îşi bat joc de noi, frăţică! Păi ce, boss, eu mănânc făină?”, a izbucnit în râs o pensionară din cartierul Berceni. “O făină cu de toate, vă rog, şi alături nişte fasole boabe! Hahaha.”

Mii de cetăţeni preocupaţi au semnat deja o petiţie pentru includerea şaormei pe lista alimentelor de bază, ameninţând cu proteste, nesupunere civică şi “de toate”.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
1 aprilie 2015 16:34
Citește mai mult despre: alimente saorma TVA

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult