Guvernul îşi bate joc de noi! De pe lista alimentelor de bază, cu TVA redus, lipseşte şaorma

Vestea că Guvernul intenţionează să scadă TVA-ul la alimentele de bază le-a făcut gura apă câtorva milioane de români, care abia aşteptau să-şi înfigă dinţii într-o şaorma suculentă!

Entuziasmul pofticioşilor a fost însă curmat de un anunţ care ar putea părea o glumă sinistră de 1 aprilie: pe lista alimentelor de bază nu figurează şaorma, ci doar câteva produse deloc apetisante, precum făina, uleiul de floarea soarelui, orezul sau fasolea.

Astfel, chiar şi după intrarea în vigoare a noului Cod fiscal, şaorma va fi taxată în continuare cu 24% – asta deşi orezul, zahărul şi alte alimente obscure, pe care nu le mănâncă nimeni, vor beneficia de reduceri considerabile.

“Auzi, cică alimente de bază, da’ canci şaormă. Ăştia îşi bat joc de noi, frăţică! Păi ce, boss, eu mănânc făină?”, a izbucnit în râs o pensionară din cartierul Berceni. “O făină cu de toate, vă rog, şi alături nişte fasole boabe! Hahaha.”

Mii de cetăţeni preocupaţi au semnat deja o petiţie pentru includerea şaormei pe lista alimentelor de bază, ameninţând cu proteste, nesupunere civică şi “de toate”.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
1 aprilie 2015 16:04

Alte articole

Vezi mai mult