Guvernul României reduce atribuţiile Angelei Merkel ca reactie la declaraţiile pro-Băsescu

După ce cancelarul german a declarat că suspendarea lui Traian Băsescu este “inacceptabilă”, Victor Ponta a convocat o şedinţă de urgenţă în urma căreia atribuţiile Angelei Merkel au fost substanţial restrânse prin ordonanţă de guvern. “Doamna Merkel nu a înţeles regulile jocului democratic”, a declarat premierul la ieşirea de la Palatul Victoria, “şi a abuzat de poziţia sa călcând în picioare Constituţia; fapt chiar mai grav, şi-a pus şi Antenele în cap”.

“Ca urmare”, a continuat premierul, “prima măsură pe care am luat-o este ca la următorul Consiliu European Germania să fie reprezentată de mine şi de Andrei Marga. Voi verifica, de asemenea, dacă doamna Merkel a susţinut vreo lucrare de doctorat şi dacă da, mi-o voi atribui imediat.”

“Rolul cancelarului german trebuie să fie pur simbolic”, a mai spus prim-ministrul Ponta “altminteri, dacă încearcă să fie cancelar-jucător, să nu se mire dacă îi cerem suspendarea. Am discutat deja cu domnul Antonescu şi este dispus, dacă e nevoie, să-şi asume interimatul şi în Germania”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
9 iulie 2012 16:07

Alte articole

Vezi mai mult