Guvernul României: „România are resurse de grevă nelimitate. Trebuie doar să ştim să le exploatăm.”

Pentru a nu reduce salariile bugetarilor, guvernul propune o soluţie durabilă pentru ieşirea din criză: greva generală. Sindicaliştii care vor intra în grevă generală începând de luni vor fi încurajaţi să rămână acasă pe termen nelimitat. Astfel lor nu li se va tăia nimic din salarii, acestea urmând să nu fie plătite integral. Sectorul bugetar are nevoie de o gură de aer, aşa că greviştii ar putea să salveze economia naţională nefăcând absolut nimic.

Greviştii vor fi controlaţi acasă de către poliţie, care se va asigura astfel că nimeni nu încearcă să păcălească statul muncind. Cei care nu sunt găsiţi la domiciliu vor fi sancţionaţi şi li se va tăia ziua de grevă. Orice bugetar care nu şi-a găsit un loc de grevă potrivit calificării sale va primi ajutor social de grevă, el având voie la câteva zile de muncă pe an, în funcţie de vechimea pe care o are în câmpul grevei.

O altă  soluţie ar fi eliminarea celor care trăiesc bine de pe urma sistemului, tăind grevele nesimţite ale unor bugetarilor „de lux.” Totuşi, ca măsură de protecţie socială, grevele celor cu venituri foarte mici nu vor fi modificate. Pentru un pensionar, care are 40 de ani de grevă în spate, este umilitor să contribuie la stat cu greva sa amărâtă, la fel ca unul tânăr, care poate să şi muncească.

După  ce guvernul va strânge banii necesari plătirii salariilor va începe relansarea economiei. Toate zilele de grevă generală vor fi declarate zile de sărbătoare naţională, iar zilele lucrătoare vor fi declarate zile de doliu naţional.

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
26 mai 2010 18:36
Citește mai mult despre: criza greva bugetar guvern

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult