Guvernul Ungureanu lansează azi programul „Prima zi de primăvară”

Guvernul Ungureanu a luat prima decizie importantă de la investire: lansarea programului „Prima zi de primăvară”. El se adresează românilor din satele înzăpezite, care din cauza ineficienţei autorităţilor se află încă în cârciumi, înconjuraţi de nămeţi de zăpadă, dar şi celor care locuiesc în zone montane, unde prima zi de primăvară ajunge cu mare întârziere.

„De prima zi de primăvară ar trebui să se bucure toţi românii, fără discriminare. Procedura este foarte simplă: cei care vor o primă zi de primăvară completează o cerere şi o declaraţie pe proprie răspundere că nu deţin zile de primăvară în alte zone ale ţării, urmând ca după aprobarea dosarului să primească din partea autorităţilor un ghiocel, simbol al primăverii. Ghioceii vor fi plătiţi în rate întinse pe 3-5 ani, după caz”, a explicat Ungureanu.

Premierul spune că a studiat împreună miniştrii săi mai multe variante ale programului, dar până la urmă s-a decis acesta să fie lansat pe 1 Martie. „Nu am avut un motiv anume, pur şi simplu ni s-a părut o dată bună”, a spus Ungureanu.

Scris de Calin
1 martie 2012 08:03

Alte articole

Vezi mai mult