Guvernul va transforma iarmarocurile în târguri de joburi pentru animale

Ministerul Agriculturii a decis să transforme toate iarmarocurile în târguri de joburi pentru animale. De acum încolo, toate vitele, porcii și păsările de curte care aplică pentru un stăpân nou trebuie să răspundă la întrebări de genul “Unde te vezi peste cinci ani?” sau “Ce te-a atras să lucrezi în ograda noastră?”

Ministrul Tabără a luat acestă decizie doarece ideea de iarmaroc, obor sau târg de vite i se pare demodată. “Nu e normal să mai existe iarmaroace în Europa secolului 21. În primul rând, e o practică barbară. Cum să te duci să vinzi porcul ca pe vite?!”

Ministrul Agriculturii a propus un mod nou de a vedea lucrurile, potrivit căruia animalele își caută de lucru. Unele sunt nemulțumite de cât primesc la actualul job, în timp ce altele vor să muncească mai puțin. Indiferent ce motiv ar avea să-și schimbe stăpânul, ele au tot dreptul să facă acest lucru. Dar să-l lăsăm pe Valeriu Tabără să ne povestească ce numulțumiri au existat până acum în rândul animalelor domestice:

“Am întâlnit o vacă extrem de indignată că stăpânul scoate untul din ea. De ce să nu meargă într-un loc unde se muncește mai puțin? Alta era suparată că stă și mănâncă toată ziua la iesle, pentru că e mereu în concediu de maternitate. Nu mai zic că vreo doi copii de-ai ei au fost vânduți pentru organe și carne. Domnilor, aici se comit niște abuzuri! Inspectoratul Teritorial al Muncii ar trebui să-și facă datoria și să intervină.”

La final, Tabără a amintit și cazul unui porc care trăia cu impresia că stăpânul îl vrea doar pentru corpul lui. “Mă considera doar o carcasă de carne”, se plângea porcul, care, ca să uite, se întoarcea la mâncare, singurul lui prieten care nu-l va trăda niciodată.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
8 septembrie 2011 07:53

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult