Guvernul vrea să limiteze temperaturile minime prin Constituţie

Ca să protejeze populaţia de viitoarele schimbări bruşte ale vremii, premierul Emil Boc intenţionează să propună limitarea temperaturilor de iarnă prin Constituţie la -5 grade. Deocamdată nu s-au stabilit sancţiunile care vor fi aplicate în cazul în care temperaturile vor scădea sub limita constituţională, dar surse de la Palatul Victoria spun că se discută despre executarea meteorologilor.

Ca un prim pas, Emil Boc a anunţat că se vor colecta de la populaţie toate termometrele, care vor fi înlocuite absolut gratuit cu unele noi, în care mercurul va putea coborî doar până la -5 grade Celsius. „Ştim că nu e destul”, a spus premierul, „dar sperăm ca această măsură să ajute populaţia să treacă peste următoarele zile, care se anunţă friguroase”.

Opoziţia se pregăteşte să critice iniţiativa guvernamentală, a confirmat liderul liberal Crin Antonescu, însă deocamdată nu au găsit motivele pe care să le invoce. Aliatul său politic, Dan Voiculescu, a scris pe blogul său că pentru a susţine limitarea temperaturilor Guvernul are nevoie de nişte grade şi s-a oferit să i le dea chiar el, spunând că are de unde.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
11 octombrie 2011 12:07

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult