Șanse mari ca românii să aibă în acest an cel mai frumos Crăciun din ultimii 27 de ani. Acuzat de crime împotriva umanității în dosarul Mineriadei din 1990, Ion Iliescu va fi judecat în regim de urgență, urmând ca un verdict să fie dat și executat de tribunalul militar până cel târziu de Crăciun, pe 25 decembrie.

iliescu_judecat.jpg Parchetul militar a mai precizat că procesul va avea loc la Târgoviște, o localitate dealtfel renumită pentru rapiditatea și justețea cu care judecă astfel de cazuri. ”Fiind vorba de un important lider comunist, alegerea locului pentru proces a venit de la sine”, a explicat un procuror militar. ”Și sunt sigur că și verdictul va veni de la sine și va fi cel așteptat de toți românii, din moment ce am ales Târgoviște.”

În momentul în care procurorii s-au prezentat ca să-l ridice pe Iliescu și să-l transporte cu un tanc la Târgoviște, Iliescu s-a împotrivit destul de tare. ”Nu, nu mă legaţi, nu e nevoie să mă legaţi! Nu, nu mă legaţi! Mă, copii, mă, mă copii!”, a urlat Iliescu. Cu toate acestea, el a fost încătușat și urcat în tanc și, chiar în aceste momente, este pe drum spre Târgoviște. Crăciun fericit tuturor!

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Calin | Friday, 23.12.2016 18:59 Politic

National Cinematografic