Hai să fim pozitivi! Conform noilor legi, dacă loveşti un parlamentar cu maşina pe trecere, nu păţeşti nimic

Numeroși magistrați, juriști sau lideri civici au atras atenția asupra pericolelor generate de modificările aduse la codul de procedură penală și alte legi ale justiției, care ar face aproape imposibil de prins și condamnat criminalii, violatorii, corupții sau aproape orice fel de infractor. Totuși, reputatul jurist Decebal Popescu spune că există și o parte bună, acum orice om poate călca un parlamentar cu mașina și nu va mai putea fi tras la răspundere pentru faptă.

„Ca să înțelegeți mai bine, chiar dacă te filmezi cu telefonul în timp ce dai înainte și înapoi peste corpul parlamentarului întins pe trecerea de pietoni, această dovadă nu poate fi folosită de instanță că nu se acceptă proba video. Totodată, procurorul nu poate începe ancheta penală dacă nu te sună exact când ești cu o roată peste parlamentar și te anunță că nu e bine ce faci”, explică Decebal Popescu.

Chestiunea este valabilă și dacă vreun cetățean vrea să arunce un cocktail Molotov în locuința unui parlamentar care a sărit peste democrație sau dacă ești un om prevăzător și o jefuiești înainte. Totodată, conform noilor modificări discutate în Parlament, cleptomania nu mai este o boală ci o îndatorire cetățenească a fiecărui locuitor al României.

Scris de Ef
18 decembrie 2017 12:12
Citește mai mult despre: accident legi justitie parlamentari

Alte articole

Vezi mai mult