Iarna nu ne trebuie Schengen! Un sat întreg de buzoieni s-a strecurat pe sub zăpadă până în Spania

Profitând de haosul generat de vremea nefavorabilă, mai bine de 3000 de locuitori ai unui sat înzăpezit din judeţul Buzău au ajuns în Spania! Strecurându-se pe sub nămeţi, sătenii au reuşit să eludeze autorităţile vamale din Ungaria, Austria, Germania şi Franţa, fiind descoperiţi în preajma Barcelonei, unde stratul de zăpadă subţire i-a obligat să iasă la suprafaţă.

“Invocând proverbiala lene buzoiană, localnicii au refuzat să iasă în ultimele zile din casele înzăpezite. Eram convinşi că sunt încă la domiciliu”, spune Deceneu Petrescu, consilier judeţean. “Când ne-am hotărât, în final, să-i dezgropăm ca să nu degere de tot, am descoperit că niciun locuitor nu mai era acasă: plecaseră cu toţii la muncă în Spania printr-un tunel lung de circa 3.000 km. Mulţi dintre ei nu au nici măcar buletine de identitate, dar venirea iernii le-a permis să circule nestingheriţi.”

“Mai sunt zeci de comune înzăpezite unde nu am observat nicio mişcare de mai bine de o săptămână”, adaugă Petrescu. “Probabil că şi de acolo au pornit sătenii spre Vest, pe sub zăpadă. Îi sfătuim pe locuitorii statelor europene să alerteze autorităţile dacă aud nămeţii vorbind moldoveneşte.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
27 ianuarie 2014 14:01

Alte articole

Vezi mai mult