Iliescu e nostalgic: „Jandarmii care bat protestatari îmi amintesc cu plăcere de minerii din ‘90”

Imaginile în care jandarmii bat protestatari, fie prin Bucureşti, fie la Pungeşti, nu l-au lăsat indiferent pe Ion Iliescu. Fostul preşedinte al României a recunoscut cu sinceritate că a scăpat câteva lacrimi, cuprins fiind de nostalgie. „Parcă sunt minerii mei din iunie 1990, când am salvat democraţia de huliganii din Piaţa Universităţii”, a oftat Iliescu.

Chiar dacă au trecut peste 20 de ani de atunci, fostul preşedinte spune că îşi aminteşte acele evenimente de parcă s-ar fi petrecut ieri. „Încă îmi sunt vii în memorie sunetele de oase de huligani ochelarişti care trosnesc sub mângâierea bătelor de mineri. Cum aş putea să uit vreodată spiritul civic de care au dat dovadă minerii în iunie 1990?”

Chiar dacă bâtele au fost înlocuite cu pulane şi cascheta de miner cu cea de jandarm, Iliescu nu vede nici o diferenţă între ce-a fost în ’90 şi ce se întâmplă acum. „Dacă faci abstracţie de cum sunt echipaţi jandarmii, zici că e mineriada din iunie 1990. Mai ales că tot PSD-ul, chiar dacă atunci se numea FSN, era la putere, şi tot împotriva lui protestau huliganii în stradă”, spune Iliescu.

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Calin
16 decembrie 2013 17:12

Alte articole

Vezi mai mult