Iliescu e urmărit penal, dar specialiștii recomandă să îi înfigem un țăruș în inimă

Curtea Supremă a decis redeschiderea dosarului mineriadei din 1990 și punerea sub urmărire penală a lui Ion Iliescu, dar specialiștii în drept spun că această măsură nu va avea nici un efect asupra fostului șef de stat. Chiar dacă acesta va fi condamnat, lucru puțin probabil, el nu va putea plăti pentru faptele sale pentru că este relativ nemuritor.

„Cea mai eficientă soluție, probată și cu alte ocazii, despre care știm că funcționează, este înfigerea unui țăruș în piept, cu puțin timp înainte de răsăritul soarelui. Cei care se duc trebuie să aibă la ei mătănii, usturoi, cruci sau orice alte simboluri de protecție”, spun specialiștii în drept Constituțional.

Pentru a fi scos din vizuină, Iliescu trebuie atras într-o capcană, adus la Ateneu sau în alt spațiu public, eventual cu o lansare de carte despre viața lui Nicolae Ceaușescu. Cei care vor executa sentința trebuie să fie oameni cu spirit cutezător, pentru că Iliescu va țipa blesteme în rusă sau în română, cum ar fi „Măi, animalule!”. Totodată Iliescul se poate transforma noaptea în cucuvea și zbura rapid din brațele atacatorilor.

Scris de Eftimie
9 martie 2015 13:03

Alte articole

Vezi mai mult