Iliescu spune cu dezamăgire că majoritatea tinerilor de azi nu au fost niciodată bătuţi de mineri

Ion Iliescu a lansat un atac dur la adresa tinerilor din ziua de azi. În opinia fostului preşedinte, tineretul actual nu ştie ce e aia bătaie primită de la mineri, având experienţe pe care Iliescu le consideră nocive pentru spirit. Mai grav este că nici măcar prin Valea Jiului nu mai există tineri care să ştie ce e aia bâtă primită de la mineri.

„Am constatat cu tristeţe că tinerii din ziua de azi nu s-au întâlnit niciodată cu bâtele minerilor, cum e firesc. În loc să iasă în stradă, ca acum 20 de ani, stau toată ziua pe Facebook. Sau, dacă e să o mai ia peste spate, o iau de la jandarmi, ceea ce nu e totuna. Tinerii trebuie să crească cu bâtele minerilor, nu cu pulanele jandarmilor”, spune, cu nostalgie, Ion Iliescu.

Fostul preşedinte spune că s-a gândit şi la o soluţie, pe are o va prezenta ministrului Culturii. Este vorba de programul „Prima Mineriadă”, adresat tinerilor care n-au fost niciodată bătuţi de mineri. „Bâtele minerilor”, spune Iliescu, „ţin de educaţia tinerilor, de cultura noastră, e firesc să nu uităm de ele”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
16 noiembrie 2012 16:11

Alte articole

Vezi mai mult