Iliescu, trimis a 15-a oară în judecată în dosarul traversatului pe roşu din 1971

Parchetul General l-a trimis din nou în judecată pe fostul preşedinte Ion Iliescu! Este vorba despre celebrul Dosar al Traversatului pe Roşu din 1971. Iliescu e acuzat că a traversat pe roşu în 1971, provocând o uşoară tamponare între un autoturism Volga şi o Dacie 1100.

„Este a 15-a încercare a Parchetului General de a trimite în instanţă acest dosar. De-a lungul timpului au fost numeroase tentative de obstrucţionare a justiţiei: comuniştii au mutat trecerea de pietoni, au demolat cartierul, au construit deasupra Casa Poporului, totul ca să ascundă dovezile contravenţiei lui Iliescu, care pe vremea aceea era încă Ministru al Tineretului”, spune Gheorghe Mavrocordat, 96 de ani, martor la incident.

Ultima dată, în 2013, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis ca dosarul traversării să se întoarcă la Poliţia Rutieră după ce imagini surprinse de un amator cu o cameră Lomo au dovedit că Iliescu nu era chiar pieton, ci purta patine cu rotile în momentul în care a ignorat omuleţul roşu de pe semafor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
17 august 2022 12:59
Citește mai mult despre: dosar Iliescu judecata

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult