Traversează deşerturi, lanţuri muntoase, graniţe păzite de armată şi garduri din sârmă ghimpată. Te-ai întrebat vreodată de ce? Un sondaj relevă că cei mai mulţi sirieni pleacă din ţară din cauza cicălelii soţiilor, şi doar 4% din cauza războiului, iar Europa închide ochii în faţa acestor drame ale unor bărbaţi loviţi de soartă!sirieni_refugiati_cicaleala.jpg

Disperaţi, bieţii bărbaţi se târăsc în lungi convoaie dinspre Siria, prin Turcia, Grecia, Macedonia şi Serbia, lăsând în urmă gura spartă a nevestei şi uneori chiar şi o soacră mai rea decât Saddam Hussein. Unul din ei, crezând în mirajul Occidentului, a aceptat să fie luat în gazdă de o româncă, dar după 2 zile a încercat să se sinucidă, pentru că bestia îl punea să ducă gunoiul chiar şi de 2 ori pe zi şi învăţase să spună în arabă: “farfuria aia cui o laşi?”, explică Ahmed, sirianul ghinionist.

Din cauza religiei, unii chiar au mai multe neveste, lucru care îi predispune la revolte armate: “Când vii acasă şi 3-4 femei încep să te bată la cap că unde ai fost, cu cine, îţi vine să pui mâna pe Kalaşnikov”, a mai declarat Ahmed.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Ionut | Tuesday, 01.09.2015 16:48 Politic

National Cinematografic