În 2011, salariile vor crește până vor deveni cele mai mici din Europa

Conform unui comunicat de presă emis de Guvern, în 2011 România va ieşi din recesiune, însă va intra în ceva şi mai grav. Textul primit de la Palatul Victoria este foarte explicit şi înfiorător de sincer. La pagina 2 citim următoarea frază: „Lunile care urmează vor fi fantastic de proaste, nu ca cele de până acum, care au fost mediocru de proaste…” Şi noi ne-am mirat la început, dar apoi am văzut jumătatea plină a paharului.

 

Într-adevăr, raportul guvernului conţine unele veşti foarte triste, dar şi multe mesaje optimiste. Iată un exemplu, de la pagina 4: „În anul 2011, cu un singur salariu mediu pe economie vom putea să cumpărăm două prune.” Asta e vestea bună, desigur. Vestea proastă e că „ţara noastră nu prea are prune, aşa că va trebui să importăm, la preţul de două salarii medii per prună.”

Mai departe aflăm că salariile românilor, chiar dacă sunt mici, vor creşte exagerat de mult: „Dacă salariile vor creşte cu 25%, în curând vom avea cele mai mici salarii din Europa.”

La pagina 16, alte veşti îmbucurătoare: „Produsul intern brut va scădea, dar nu foarte mult. Suntem deja foarte aproape de zero. Însă la începutul anului viitor economia va începe să prindă viaţă, aşa că românii vor putea din nou să fure. Automat, nivelul lor de trai va creşte.”

Evident, o persoană mai sceptică ar putea să ridice acum din sprâncene şi să întrebe: este oare posibil să trăim mai puţin prost ca anul ăsta? Ei bine, nu. Dar asta nu e problemă în sine, după cum află la pagina 17: ”Criza economică ne-a afectat mult, dar în acelaşi tip ne-a şi pregătit pentru ce e mai rău.”

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
19 noiembrie 2010 09:23

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult