Cu siguranță ai remarcat și tu în anumite autobuze și tramvaie persoane care stau cu ochii închiși și afișează o față visătoare. Mai mult ca sigur este vorba de persoane care locuiesc în Drumul Taberei, care obișnuiesc să închidă ochii, ca să își imagineze că se află în subteran și merg cu metroul.

autobuz_ochi_inchisi_metrou.jpg
Cei mai ingenioși locuitori din Drumul Taberei și-au înregistrat sunete de metrou în mișcare și anunțuri ca ”Atenție, se închid ușile!” sau ”Urmează stația Favorit, cu peron pe partea dreaptă”, pe care le ascultă în căști în timp ce merg cu ochii închiși cu autobuzul sau tramvaiul. ”Te simți exact ca atunci când mergi cu metroul. Sau așa cred, că n-am de unde să știu exact cum e să mergi cu metroul”, spune un locuitor din Drumul Taberei.
 
Obsesia pentru metrou le-a luat efectiv mințile celor din Drumul Taberei, care fac tot felul de gesturi de neînțeles: ascultă cu urechea pe asfalt să vadă dacă cumva circulă metrou prin subteran sau adună de pe jos sau chiar din tomberoane cartele de metrou folosite, pe care le colecționează în albume speciale, la fel cum înainte de ’89 se colecționau surprize Turbo sau ambalaje de ciocolată.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Calin | Wednesday, 26.08.2015 12:09 Politic

National Cinematografic