În Marea Neagră s-a descoperit încă o specie de crustaceu mai inteligent decât Cristiana Anghel

Descoperire interesantă făcută de Institutul de Cercetări Oceanografice Năvodari, care în această perioadă survolează cu o navă de cercetare largul Mării Negre în căutarea de noi forme de viață acvatică neclasificate încă. Savanții au identificat o nouă specie de crustaceu, un crevete transparent, care pare să fie un pic mai inteligent decât algele între care se ascundea.

„L-am numit crevetele cu cearcăne, datorită irizațiilor maro pe care le are în zona ochilor. Din testele noastre rezultă că are o oarecare inteligență, puțin peste Cristiana Anghel”, a declarat Leonid Ionescu, oceanograf principal. Acesta spune că mostra de creveți luată din apa mării va fi pusă într-un acvariu special pentru a putea fi studiată în continuare.

„A trebuit să folosim un geam special pentru acvariu, triplu securizat. Nu ne e teamă că ar putea evada, nu este atât de puternic, dar am văzut deja ceva fețe dubioase prin zonă care ar dori să ni-l răpească. Faptul că este mai deștept decât Cristiana Anghel a stârnit curiozitatea mai multor forțe politice. Am văzut dând târcoale pe lângă institut oameni de la ALDE, PSD și chiar și Partidul România Unită. Nu vrem să riscăm ca această specie rară să fie furată și, Doamne Ferește, pusă pe listă pentru alegeri să ajungă senator sau cine știe ce altă nenorocire”.

Scris de Ef
30 august 2016 12:08
Citește mai mult despre: cristiana anghel crustaceu

Alte articole

Vezi mai mult