În Mizil s-au montat mai multe catapulte care vor arunca ajutoare peste nămeţi, în judeţul Buzău

Comandantul UM1881 Braşov a primit, azi dimineaţă, ordinul de deplasare a unei întregi baterii de catapulte pe aliniamentul curburii carpatice, în zona Mizilului, pentru a ajuta cetăţenii înzăpeziţi din judeţul vecin. Echipamentul militar va fi folosit pentru a arunca, peste nămeţi, haine, alimente, provizii sanitare şi jandarmi întregi dotaţi cu lopeţi.

„Venim astfel în ajutorul conaţionalilor noştri, aflaţi acum, ca în fiecare an, la grea încercare. Pe tot parcursul codului portocaliu sau roşu vom asigura o linie de comunicare cu judeţul Buzău”, a declarat col. Ion Decebal, şeful bateriei de catapulte „Zamolxes”. Acesta a dat asigurări că şi românii care aveau treabă în judeţ vor fi transportaţi spre destinaţie, dacă vor solicita asta. „Tot ce trebuie să facă este să prezinte un bilet de autobuz sau de tren valabil, pe rutele Nehoiu, Buzău sau Râmnicu sărat. Îi urcăm pe catapulte şi în câteva minute vor ajunge la destinaţie”.

Scoaterea catapultelor din bază s-a desfăşurat fără incidente majore. În timpul operaţiunilor s-a desprins o chingă care ţinea un snop de rachete sol-aer care au căzut peste borcanele de murături ale ofiţerilor, dar nu s-au înregistrat pierderi mari, mai bine de jumătate din cantitatea de castraveţi putând fi salvată.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
28 ianuarie 2014 13:01

Alte articole

Vezi mai mult