În pas cu vremurile! BNR renunţă la rezervele de aur şi valută în favoarea pungii cu pungi

România mai bifează un record mondial. După țara cu cei mai mulți proști, cu cele mai multe borduri sau panseluțe, vom deveni și țara cu cea mai mare rezervă națională în pungi cu pungi. Asta după ce BNR a decis să renunțe la ”perimatele rezerve în aur și valută” pentru ceva mult mai în trend în secolul XXI, punga cu pungi.

”Vremurile aurului și ale valutei au cam apus, dacă e să mă întrebați pe mine”, spune guvernatorul BNR Mugur Isărescu. ”Acum e momentul să ne facem rezerve în pungi cu pungi. Pentru că punga înseamnă bunăstare, aduni pungi numai dacă faci cumpărături, că nimeni nu cumpără pungi goale. Dacă aurul sau valuta pot fi și semn al cocalarului, pungile, în schimb, sunt semn al bunăstării și atât.”

Mugur Isărescu spune că veștile bune deja încep să apară. ”În doar câteva zile, rezerva BNR de pungi cu pungi a crescut cu peste 10%, un procent pe care nu l-am fi putut obține niciodată la aur sau valută. Bonus, de la 1 ianuarie 2019 se va interzice comercializarea pungilor de plastic, așa că valoarea lor, ca la orice marfă interzisă, va crește cel puțin de 3-4 ori, sau cel puțin așa mă aștept”, crede guvernatorul BNR.

Scris de Calin
14 martie 2018 14:03

Articole asemanătoare

Vezi mai mult