În schimbul tablourilor furate, România trebuie să trimită în Olanda 7 carpete cu Răpirea din serai

E oficial! Şapte carpete cu Răpirea din serai vor fi trimise de urgenţă la muzeul de artă din Rotterdam, anunţă autorităţile române, drept compensaţie pentru tablourile de Picasso, Matisse şi Monet furate în octombrie 2012.

“Am negociat îndelung cu olandezii”, anunţă Victor R., curatorul Casei de Cultură din Găeşti, de unde vor fi preluate cele şapte carpete kitsch. “Vă puteţi imagina că ne doare sufletul să ne despărţim de aceste piese de o valoare inestimabilă, care înfăţişează cai nărăvaşi şi multe flori colorate, fiind deci mult mai frumoase decât tablourile lor ciudate. Dar, dacă aşa ni s-a zis de la centru, ce să facem? Le trimitem. Măcar am reuşit să păstrăm peştele de sticlă şi câinele de porţelan cu ochii mari.”

Întrebat de ce nu au fost trimise în Olanda drept daune nişte tablouri, cum ar fi fost normal, ministrul Culturii a declarat, vizibil iritat: “Toate tablourile noastre de valoare sunt la locul lor, în muzee! Nu mai insinuaţi că au dispărut sau că au fost înlocuite cu falsuri. Cine a zis aşa ceva? Sunt foarte bune carpetele, nu sunt aproape deloc pătate sau deşirate.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
16 iulie 2013 14:07

Alte articole

Vezi mai mult