În sfârşit au şi tinerii candidatul lor la prezidenţiale: Toader Trotinologu!

Tinerii din România au în sfârșit cu cine să voteze. Candidatul surpriză, Toader Trotinologu! Descendent al unei vechi familii de hipsteri români, cu origini grecești, Trotinologu se mândrește cu lucrurile moștenite de la strămoșii săi: Game Boy-ul lui Scarlat Mavrocordat, sau kendama pe care i-a lăsat-o fostul domnitor Lascăr Controlcuzino.

Trotineta sa, construită de Vlaicu din materiale care i-au rămas după ce a făcut avionul, e invidia tuturor saloanelor de specialitate și a primit titlu de Trotineta Anului la Pebble Beach, hors concours, firește.

”Toader Trotinologu vine să umple un gol în acest vid politic. Hipsterii nu se pot asocia cu persoane total lipsite de emoție, precum Iohannis, sau cu proști coafați, ca alți candidați. Un corporatist precum Barna n-are cum să atragă la urne un spirit liber și cu barbă”, explică analistul politic și fost candidat la prezidențiale, Decebal Popescu.

Toader e un candidat simpatic. Se trezește ca un boier, dar în trafic pe trotinetă înjură ca un proletar. Se îmbracă bine, se dezbracă și mai bine și agreează întreg spectrul politic feminin. Se scuză mereu de la sindrofiile familiei sale simandicoase, pretextând că are un atac de hipsterie.

Sloganul său, ”Înainte, cu un picior pe jos din când în când”, vine la fix în acest context politic dominat de vorbe goale și demagogie pe care nici măcar proștii n-o mai cred. Analiștii spun că Toader Trotinologu ar avea șanse să intre în turul doi, exact cum ar avea șanse să preia coroana României: Dacă 22 de alți candidați ar muri subit.

Scris de TNR
16 septembrie 2019 12:09
Citește mai mult despre: trotineta

Alte articole

Vezi mai mult