Inadmisibil! Pe lângă bacşiş, Guvernul vrea să impoziteze şi restul primit

Înainte să plece de la guvernare, PSD încearcă un ultim jaf în buzunarele românilor. Legea privind impozitarea bacșișului a fost modificată și acum se va impozita și restul pe care îl primești când cumperi ceva, cu 10%.

Legea a fost justificată de ministrul Teodorovici prin “dacă plecăm de la guvernare ne e mai greu să furăm”, în aplauzele celorlalţi miniştri. Cei care nu vor să plătească impozit pe rest trebuie să achite cu bani ficşi sau să achite cu cardul. Tactica este însă imposibil de aplicat la taxiuri, Metrorex şi alţi furnizori unde achiţi cu cash.

”Metodologia e simplă. Să zicem că mergi la magazin și cumperi o pâine de 1 leu. Plătești cu o bancnotă de 100 lei. Primești rest 99 lei, din care plătești 9,9 lei impozit la stat, reținut la sursă, de magazin. Restul final va fi 89,1 lei. Noi credem că e un gest de bun simț pentru români, pentru că trebuie să susținem pensiile și salariile bugetarilor, să fim alături de cei care n-au fost în stare să-și găsească un job adevărat și lucrează la stat”, explică ministrul finanțelor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
29 august 2019 12:02
Citește mai mult despre: impozit

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult