Credeai că protecţionismul e apanajul francezilor şi al oamenilor blocaţi în secolul XIX? Iată că parlamentarii lucrează să-l instaureze la fiecare colţ de stradă! În această dimineaţă, Camera Deputaţilor a votat în unanimitate un proiect de lege potrivit căruia orice şaorma vândută pe teritoriul României va conţine minimum 50% mămăligă autentică, românească.

mamaliga_50_in_saorma.jpg
“Mulţi români mănâncă şaorma. Pe bună dreptate, e delicioasă”, spune un deputat PSD. “Dar ‘una mare cu de toate’ n-ar trebui să ne facă să ne uităm rădăcinile. De mâine încolo, nicio şaorma fără 50% mămăligă aurie, dacică, exact cum a adus-o Columb de la Sarmizegetusa în urmă cu 500 de ani!”

Practic, spun specialiştii, jumătate din şaorma - cea umplută cu mămăligă - va deveni complet inutilă, pentru că nimănui nu-i place în realitate mămăliga. “Minciuni! Pescarii o vor putea folosi cu mare succes la crap şi caras”, a comentat iniţiatorul legii.

“Îmi convine. Mămăliga e mult mai ieftină decât orice ingredient gustos aş putea băga în şaorma”, spune Kemal Popescu, proprietarul îndrăgitei gherete “Kebab” de lângă Autogara Roşiorii de Vede.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Wednesday, 20.04.2016 04:46 Politic

National Cinematografic