Încă o lege cu iz naţionalist! Şaorma va trebui să conţină cel puţin 50% mămăligă

Credeai că protecţionismul e apanajul francezilor şi al oamenilor blocaţi în secolul XIX? Iată că parlamentarii lucrează să-l instaureze la fiecare colţ de stradă! În această dimineaţă, Camera Deputaţilor a votat în unanimitate un proiect de lege potrivit căruia orice şaorma vândută pe teritoriul României va conţine minimum 50% mămăligă autentică, românească.

“Mulţi români mănâncă şaorma. Pe bună dreptate, e delicioasă”, spune un deputat PSD. “Dar ‘una mare cu de toate’ n-ar trebui să ne facă să ne uităm rădăcinile. De mâine încolo, nicio şaorma fără 50% mămăligă aurie, dacică, exact cum a adus-o Columb de la Sarmizegetusa în urmă cu 500 de ani!”

Practic, spun specialiştii, jumătate din şaorma – cea umplută cu mămăligă – va deveni complet inutilă, pentru că nimănui nu-i place în realitate mămăliga. “Minciuni! Pescarii o vor putea folosi cu mare succes la crap şi caras”, a comentat iniţiatorul legii.

“Îmi convine. Mămăliga e mult mai ieftină decât orice ingredient gustos aş putea băga în şaorma”, spune Kemal Popescu, proprietarul îndrăgitei gherete “Kebab” de lângă Autogara Roşiorii de Vede.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
20 aprilie 2016 02:04
Citește mai mult despre: lege mamaliga produse romanesti saorma

Alte articole

Vezi mai mult