Încă o lege cu iz naţionalist! Şaorma va trebui să conţină cel puţin 50% mămăligă

Credeai că protecţionismul e apanajul francezilor şi al oamenilor blocaţi în secolul XIX? Iată că parlamentarii lucrează să-l instaureze la fiecare colţ de stradă! În această dimineaţă, Camera Deputaţilor a votat în unanimitate un proiect de lege potrivit căruia orice şaorma vândută pe teritoriul României va conţine minimum 50% mămăligă autentică, românească.

“Mulţi români mănâncă şaorma. Pe bună dreptate, e delicioasă”, spune un deputat PSD. “Dar ‘una mare cu de toate’ n-ar trebui să ne facă să ne uităm rădăcinile. De mâine încolo, nicio şaorma fără 50% mămăligă aurie, dacică, exact cum a adus-o Columb de la Sarmizegetusa în urmă cu 500 de ani!”

Practic, spun specialiştii, jumătate din şaorma – cea umplută cu mămăligă – va deveni complet inutilă, pentru că nimănui nu-i place în realitate mămăliga. “Minciuni! Pescarii o vor putea folosi cu mare succes la crap şi caras”, a comentat iniţiatorul legii.

“Îmi convine. Mămăliga e mult mai ieftină decât orice ingredient gustos aş putea băga în şaorma”, spune Kemal Popescu, proprietarul îndrăgitei gherete “Kebab” de lângă Autogara Roşiorii de Vede.

Cum ne vin ideile? Bea niște bere TNR și-o să afli. bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
20 aprilie 2016 02:04

Alte articole

Vezi mai mult