Încă o şansă! Din acest an se admit înscrieri în clasa I şi pentru liceenii care nu au luat BAC-ul

Ministerul Învăţământului ţine pasul cu metodele moderne şi flexibile de educaţie, dând şanse multiple absolvenţilor de liceu, indiferent de nivelul de şcolarizare atins de ei. Astfel, din această toamnă, cei care n-au reuşit să-şi procure, sub nici o formă şi prin nici un mijloc, diploma de bac, nu trebuie să dispere. Graţie unei dispense ministeriale, ei se vor putea înscrie totuşi în clasa întâi, urmând ca pe parcursul anilor următori să mai încerce, eventual, să-şi obţină bacalaureatul, dar numai dacă vor constata că le trebuie musai la ceva.

„Să ne gândim că aceşti tineri, încă în formare, sunt fragili emoţional, eşecul de la bac le poate lăsa urme adânci. De ce să contribuim la trauma lor blocându-le brusc şansele la educaţie după doar 12 ani? Unii picaţi la bac se vor înscrie la universităţi particulare, cel mai probabil Spiru Haret. Dar ceilalţi, care e viitorul lor? De acum au şansa clasei întâi, unde doamna îi va aştepta zâmbitoare şi cu braţele deschise. Ea îi va controla cel mult la unghiuţe şi batistuţă, dar niciodată la diploma de bac”, afirmă cu grijă părintească reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Oficialii din Minister consideră soluţia avantajoasă şi pentru tineri, şi pentru societate. Astfel, absolvenţii a 12 clase au încă o ocazie să înveţe să scrie sau chiar să şi citească, fapt ce se va repercuta pozitiv în audienţele televiziunilor care difuzează filme cu subtitrare. Mai mult, dacă vor reuşi să absolve modulul de 3 ani al clasei întâi majoritar cu FB, sunt mari şanse ca părinţii să-i recompenseze cu câte-o bicicletă sau un laptop, contribuind astfel la creşterea consumului şi, implicit, a economiei naţionale.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Harald
15 septembrie 2014 19:12
Citește mai mult despre: BAC

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult