Încă un avantaj al emigrării. Diaspora a votat de vineri, noi ne stricăm duminica

De parcă nu ne-au oferit pesediștii deja destule motive ca să emigrăm, iată că alegerile prezidențiale de anul acesta ne mai dau un motiv: dacă românii din diaspora au avut la dispoziție trei zile pentru a vota, românii din țară n-au altă variantă decât să-și strice duminica pentru a merge la vot.

”Desigur, voi merge la vot, că nu vreau să-i las pe pesediști să obțină artificial un procent bun, dar aș fi preferat să pot vota și eu de vineri, ca să am duminica liberă”, spune un român. ”E tot mai greu să nu te gândești la emigrare, sper ca alegerile de azi și cele de anul viitor să înceapă să ne dea și motive să rămânem în țară.”

Pe de altă parte, românii din țară nu ar putea face față unor alegeri pentru care există trei zile de vot. ”Pe lângă pesediștii care ar putea fi plimbați trei zile cu autocarele și microbuzele ca să voteze de mai multe ori, mai sunt și românii cu inteligență precară care ar ajunge să voteze de mai multe ori doar pentru că atât îi duce capul”, a avertizat reputatul sociolog Decebal Popescu.

Scris de Calin
10 noiembrie 2019 12:11
Citește mai mult despre: diaspora

Alte articole

Vezi mai mult