Începând cu 2013, România va avea cele mai sigure MIG-uri din lume

După ce Traian Băsescu a anunţat aseară că, începând cu 2013, România nu va mai putea folosi MIG-urile actuale, un val de bucurie a cuprins armata română. Gabriel Oprea, actualul ministru al Apărării, a ţinut azi o conferinţă de presă, în care şi-a arogat meritele pentru această situaţie.

„Începând cu 2013, România va avea cele mai sigure MIG-uri din lume. Zeci de ani din 2013 încolo nu cred că va fi în stare cineva să construiască un MIG mai sigur decât cele pe care le avem noi în dotare. Un MIG care nu zboară este un MIG sigur, dacă nu cel mai sigur care se va putea construi vreodată”, s-a lăudat Gabriel Oprea.

Mai mult, ministrul spune că această performanţă nu s-ar fi obţinut niciodată dacă el n-ar fi fost în fruntea ministerului. „Lumea are tendinţa să uite cui i se datorează această importantă realizare. Fără falsă modestie, eu sunt cel căruia trebuie să-i mulţumiţi. Dacă eu investeam în MIG-uri de ultimă generaţie, după 2013 am fi avut în continuare MIG-uri cu drept de zbor. Pentru că am folosit banii ministerului pe prostii, am făcut practic imposibilă achiziţia de MIG-uri noi. Am făcut fericitţi mulţi piloţi de MIG-uri prin această politică de risipire a banului public. Din 2013, piloţii noştri nu-şi vor mai risca viaţa, cum se întâmplă acum”, a spus în încheiere Gabriel Oprea.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
19 noiembrie 2010 14:01

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult