Începând de anul viitor, cerşetorii îşi vor practica meseria doar cu licenţă

De când cu deciziile imbecile ale guvernului Boc, numărul cerşetorilor români practic a explodat. Acest detaliu a fost sesizat chiar şi de către guvernanţi, care vor acum să controleze îndeaproape activitatea cerşetorilor. „Deja se învârt bani mulţi în zona cerşetoriei, e păcat să nu luăm şi noi o parte din ei”, a spus Gheorghe Ialomiţianu, actualul ministru de finanţe.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2011 statul va elibera licenţe de cerşetor, care vor trebui actualizaze la fiecare 6 luni. Numărul de licenţe va fi însă limitat, tocmai pentru a garanta venituri decente pentru toţi cerşetorii care vor primi licenţă. Cei care vor fi surprinşi cerşind fără să deţină licenţă vor fi iniţial amendaţi, urmând ca de la a treia abatare să primească ani grei de închisoare.

Ministerul de Finanţe urmează să elaboreze o serie de norme pe baza cărora se va acorda licenţa de cerşetor. „Cel care vrea să practice cerşetoria trebuie să dovedească că este eligibil, să vină cu un plan detaliat de afaceri, să depună anumite garanţii, să ne spună exact în ce locuri va cerşi, ce plafon zilnic îşi impune şi ce procent din veniturile obţinute este dispus să cedeze statului. În funcţie de toate aceste detalii, o comisie special înfiinţată va decide dacă respectivul primeşte sau nu licenţa de cerşetor. Dar cel mai important lucru este ca pretendentul să dovedească că este cerşetor, nu un impostor”, a detaliat ministrul Ialomiţianu.

Ministrul speră că prin aceste metode va aduce sume importante la buget, dar şi că va da o puternică lovitură cerşetorilor pirat, care obişnuiesc să ceară de la oameni mult mai mulţi bani decât au nevoie.

Scris de Calin
25 noiembrie 2010 14:11

Alte articole

Vezi mai mult