Începerea sesiunii de toamnă a Bacalaureatului aduce cursul Leu/Euro la un nou maxim istoric

Cursul de referinţă anunţat azi dimineaţă de Banca Naţională a României (BNR) a crescut cu 4,93 bani, Euro atingând un maxim istoric faţă de leu, informează Mediafax. Leul s-a depreciat şi în raport cu dolarul american, dar mai puţin, rata de schimb avansând cu doar 1,59 bani, respectiv, 0,48%.

„În continuare este mult mai utilizată mita în euro, ca monedă principală de referinţă, doar în zonele mai sărace ale ţării elevii şi părinţii lor preferând să plătească în dolari”, spune Decebal Popescu, consilier bancar BNR. „Românii au început să cumpere masiv euro, încă de la finalul săptămânii trecute, în medie 400-500 de euro pe tranzacţie, că atât se oferă acum”, a precizat acesta.

Specialiştii în economie cred că piaţa se va stabiliza în trei săptămâni, următoarea bulă valutară urmând avea loc odată cu intrarea în vigoare a noului cod rutier. „Apreciem că obligativitatea preschimbării permiselor şi a analizelor medicale periodice va duce la o creştere serioasă a euro-ului în raport cu leul, indicele de şpagă urmând a creşte cu aproape trei procente peste media anuală”, a declarat un analist economic.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

19 august 2013 07:30
Citește mai mult despre: BAC

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult