Industria de parizer în colaps, după ce UE a interzis plasticul de unică folosinţă

UE legiferează prostie după prostie. Ultima tâmpenie votată în Parlamentul European presupune interzicerea din 2021 a produselor din plastic de unică folosinţă precum farfurii, tacâmuri sau paie. Ca de obicei, decizia ignoră cerințele statelor mai sărace, cum ar fi România.

„Această directivă europeană va genera zeci de mii de șomeri în România. Vorbim de oamenii angajați în industria parizerului, un produs de plastic de unică folosință apreciat de milioane de români. Ne este imposibil să supraviețuim pe o asemenea piață ostilă, dacă nu băgăm plastic în el ce-o să facem, ce punem acolo, carne? Am înnebunit cu toții”, a declarat Iancu Dobrescu, președinte federației patronatelor din industria parizerului și altor produse alimentare din mase plastice.

România va trebui să înceapă procedurile de implementare a legislației europene începând de anul viitor dar reprezentanții statului dau asigurări că nu vor fi probleme majore. „Ei căcat, legislația UE spune și să nu furăm, asta nu înseamnă că imediat gata, trebuie să facem ce zic nebunii ăia de la Bruxelles”, a precizat liderul României, Liviu Dragnea.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

29 martie 2019 14:26
Citește mai mult despre: parizer plastic

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult