Inedit! În localitatea Jilava nu s-au organizat alegeri, pentru că acolo sunt deja destui primari

Deși pare greu de crezut, nu peste tot în țară s-au organizat alegeri locale. Un caz aparte îl reprezintă comuna Jilava, care găzduiește penitenciarul cu același nume, unde nu s-au făcut alegeri pentru postul de primar. Comandantul penitenciarului explică: „Era redundant să facem alegeri într-o localitate unde avem câteodată chiar și zeci de primari cu experiență în domeniu. Plus că mandatele lor nu sunt doar de 4 ani, unii stau mai mult, alții, dacă știu să scrie cărți bune, stau mai puțin”.

Conform statisticilor europene, Jilava este localitatea din UE cu cei mai mulți primari pe cap de locuitor, depășind astfel mult localități mai importante de pe continent. Totodată, Jilava deține și o importantă rezervă de parlamentari. „Practic, am putea deveni prima localitate din România care are un parlament propriu. Și nici nu ne este teamă că fură, ce pot să fure, pachetul primit de la familie de un alt deținu?”, a explicat, cu mândrie, un localnic.

Un alt motiv petru care nu s-au organizat alegeri de primar în Jilava este și rezultatul alegerilor în restul țării. „La cum se văd lucrurile, în curând o să primim un lot nou de primari în câteva luni”, spune comandantul penitenciarului. Alte localități cu mulți primari sunt Gherla și Balta Albă, dar acolo și-au ales primarii un lider al lor care să-i conducă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

7 iunie 2016 13:06
Citește mai mult despre: alegeri jilava

Alte articole

Vezi mai mult