Îngrijorare pentru urşi! În peşteri au mai rămas doar locuri de hibernare la cu taxă

Deşi iarna ar trebui să fie un anotimp liniştit pentru urşi, veştile de la Ministerul Mediului aduc valuri de îngrijorare în lumea cunoscutelor mamifere. Guvernanţii au descoperit că mai pot face un ban în plus, aplicând taxe pe locurile de hibernat rămase libere. “Urşii dorm toată iarna şi nu contribuie cu nimic la viaţa economică. Taxarea acestor trântori ai societăţii mi se pare un demers absolut firesc”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Mediului.

Aceasta spune că urşii nu trebuie să plătească neapărat în bani. “Urşii care nu dispun de fonduri financiare pot plăti în păstrăvi, pe care noi îi vom fructifica în piaţă. Această facilitate nu va fi acordată şi urşilor hoţi de buzunare, din staţiunile turistice, care practic se scaldă în bani”, explică Rovana Plumb.

Singurul regret al guvernanţilor e că ideea nu le-a venit mai devreme. “Dacă ne gândeam la asta din vară, dinainte ca urşii să aplice pentru locurile de hibernare, acum eram bogaţi. Din fericire, încă mai sunt urşi şi-au prelungit vacanţele, profitând de vremea bună. De asemenea, ne bazăm şi pe urşii plecaţi la cules de căpşuni în Spania, care se întorc cu miile în ţară, în fiecare toamnă”, spune ministrul.

Scris de Luchian
6 noiembrie 2013 14:11

Alte articole

Vezi mai mult