Îngrijorător! Din ce în ce mai mulţi copii se nasc analfabeţi

Viitorul României se anunţă cât se poate de sumbru! Conform unui raport prezentat azi de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin vocea ministrului Claudia Boghicevici, ţara noastră înregistrează cote alarmante la capitolul analfabetism infantil: numărul copiilor care se nasc analfabeţi efectiv a explodat în ultimii ani.

„Vina aparţine în mare măsură televiziunilor, care nu le oferă modele demne de urmat nou-născuţilor. Majoritatea bebeluşilor sunt la nivelul de alfabetizare al lui Gigi Becali, Vanghelie sau, mai grav, Elena Băsescu. Din păcate, astea sunt modelele nou-născuţilor din ziua de azi”, s-a plâns ministrul Claudia Boghicevici.

În opinia ministrului, sistemul de învăţământ ar trebui schimbat din temelii, pentru a rezolva problema analfabetismului infantil cât încă se mai poate. „Să dai copilul la şcoală la 6 sau la 7 ani nu este o soluţie. Pentru majoritatea copiilor e deja mult prea târziu, ei nu mai pot fi salvaţi. Nou-născuţii ar trebui să vină pe lume cu Abecedarul în mână”, este de părere Claudia Boghicevici.

Scris de Calin
27 aprilie 2012 10:04

Alte articole

Vezi mai mult